Forside » Bagning » 3 fastelavnsboller, du skal prøve i 2021

3 fastelavnsboller, du skal prøve i 2021

Vidste du, at en fastelavnsbolle ikke bare er en fastelavnsbolle? Der er forskellige slags. Der er små til store forskelle på de forskellige fastelavnsboller. De er alle lækre, men der er nok én, der vil falde mere i din smag end de andre. Så prøv nogle forskellige fastelavnsboller. Find ud af hvad der findes. Så kan du finde frem til din favorit.

Denne tekst er lavet i samarbejde med Fitfact.se – guide til fitness.

Selvom det ikke er fastelavn lige nu, må du gerne spise fastelavnsboller. Du skal ikke holde dig tilbage, fordi kalenderen siger, at du skal spise noget andet. Du må gerne nå at finde din favorit inden næste fastelavn.

Her er 3 forskellige fastelavnsboller, som du kan prøve:

De svenske

Der er en svensk udgave af fastelavnsboller. De hedder semlor. I semlor kan der være forskelligt fyld, så de kan endda varieres. De skiller sig mest ud fra de andre fastelavnsboller i den måde, fyldet kommer i dem på.

Semlor har den fordel, at de er nemme at lave. Du kan være sikker på, at fyldet bliver, hvor det skal være. Det er nemlig slet ikke kommet i endnu, når bollen bliver bagt i ovnen.

Skal du lave semlor, så bager du først bollerne. Imens de køler af, kan du lave fyldet. Skær toppen af bollen, men smid de ikke væk. Udhul derefter bollen, og bland dens indmad med dit fyld. Derefter putter du cremen i bollen, sprøjter lidt flødeskum på og lægger toppen af bollen på som låg.

De japanske

Du kan også prøve en anden variant, som har et element fra Japan. Du kan nemlig bage bollerne med Tangzhong-metoden.

Bager du dine fastelavnsboller med den japanske bagemetode, så får du nogle saftige boller, der holder sig saftige længe. De bliver altså ekstra lækre.

Metoden går ud på, at nogle af ingredienserne koges op i en gryde til en jævning. Jævningen gør så, at dejen kan binde mere væske og dermed bliver mere saftig.

Der kan være al slags fyld i fastelavnsboller, der er bagt med Tangzhong-metoden. Du kan fylde dem med din yndlingssmag, eller du kan prøve nedenstående.

De voksne

Selvfølgelig skal vi også anbefale dig at prøve fastelavnsboller med kaffefyld. Det kan være en af ovenstående slags, som du putter kaffecreme i. Skal det være ekstra lækkert, kan du lave en kaffe-/karamelcreme.

Fastelavnsboller med kaffe er mest for voksne, men de er lækre. De vil være værd at prøve her i 2021.

Skriv en kommentar