Forside » Espressomaskine » Espressomaskine Test

Espressomaskine Test

Lav perfekt cremet espressokaffe, cappucino og andre lækre drikke derhjemme. Med en espressomaskine åbner en verden af kaffe sig for dig. 

I denne guide har vi fundet de espressomaskiner der har vundet Bedst i Test i anerkendte forbrugermagasiner som TÆNK, Which.co.uk og Choice.com. 

Vi har også set på anbefalinger fra kaffenørder og baristaer.

Brug indholdsfortegnelsen til at hoppe i artiklen.

Indholdsfortegnelse

DeLonghi Dedica

DeLonghi Dedica er en billig semi-automatisk espressomaskine, der laver espressokaffe og mælkedrikke til en god pris.

Lækkert design, brugervenlig og hurtig at komme igang med.

Den perfekte introduktion til dig der vil brygge din egen espresso.

1.149,00 kr.
DeLonghi Primadonna Elite

DeLonghi Primadonna Elite er en fuldautomatisk espressomaskine der laver fremragende espresso, cappucino, iskaffe og endda varm chokolade.

DeLonghi Primadonna Elite kan lave espresso, cappucino, latte, iskaffe og varm chokolade med tryk på en knap.

Suveræn kaffemaskine til hjemmet eller kontoret.

7.999,00 kr.
Rancilio Silvia

Legendarisk semi-automatisk kaffemaskine til nørden, der vil have det bedste og også er villig til at lære teknikken til den perfekte kop kaffe.

Rancilio Silvia er en klassiker, der bliver anbefalet af rigtig mange baristaer og kaffenørder.

For dig som vil have kaffe som hobby.

4.170,00 kr.

Fuldautomatisk espressomaskine - TESTVINDERE

En fuldautomatisk espressomaskine brygger espressokaffe, fra bønne til kop, med tryk på en knap. Nemmere bliver det ikke. 

Vælger du en af de mere avancerede modeller, de såkaldte superautomatiske, kan du endda lave cappucino og andre mælkedrikke automatisk. 

I dette afsnit har vi samlet de fuldautomatiske espressomaskiner, der har klaret sig bedst i test i forbrugertest.

DeLonghi Primadonna Elite

Forhandler Totalpris Læs mere
7.999,00 DKK Læs mere
8.485,00 DKK Læs mere
10.295,00 DKK Læs mere
10.295,00 DKK Læs mere
15.157,00 DKK Læs mere

DeLonghi Primadonna Elite er en fuldautomatisk espressomaskine der laver fremragende espresso, cappucino, iskaffe og endda varm chokolade. Den er nem at betjene, på trods af sine mange valgmuligheder og så er den nem at rengøre. Et tryk på en knap.

DeLonghi Primadonna Elite kan lave espresso, cappucino, latte, iskaffe og varm chokolade med tryk på en knap

DeLonghi Primadonna Elite har vundet bedst i test hos vores eget TÆNK og hos den svenske pendant Råd og Rän.

Du står altså på sikker grund, skulle du vælge at investere i denne superkaffemaskine.

“One touch” teknologi, et tryk på en knap

DeLonghi markedsfører sig selv som kaffemaskinen der kun kræver et tryk på en knap, uanset hvad du vælger.

DeLonghi Primadonna Elite har, som tidligere nævnt, mange valgmuligheder, kaffetype, styrke, størrelse og mælk, men det er muligt at gemme sine valg, så man bare kan trykke på den profil man ønsker, så er alle valgmuligheder klaret. I videoen nedenunder, fra DeLonghi, demonstreres dette sat overfor konkurrenten Sage Oracle Touch.

Bestil kaffe på din smartphone

Som om det ikke var nok med one touch teknologi, har den nyeste version af Primadonna Elite også en app, hvorfra du kan sammensætte din kop kaffe som du har lyst. Når du har besluttet dig bestiller du den bare og så går maskinen i gang med at brygge den til dig. Men husk at stille en kop under før du trykker send!

Nem at rengøre og vedligeholde

En fordel ved DeLonghi Elite Primadonna er at den rengør sig selv. Når du har brygget en kop kaffe med mælk, skal du ikke frem med kluden og køre et rengøringsprogram. Det klarer maskinen helt på egen hånd.

Kvalitet og testvinder fra italiensk brand

Italienske DeLonghi er måske den bedste producent af espressomaskiner til private. I hvert fald er har DeLonghi flere maskiner der har opnået “Bedst i Test” hos anerkendte forbrugermagasiner.

Andetsteds i denne guide har vi skrevet om den prisbillige, semi-automatiske DeLonghi Dedica, der er et godt bud på en begynder espressomaskine.

DeLonghi er altså både testvinder i den billige semi-automatiske kategori og i den dyrere fuldautomatiske kategori. Det siger en del om kvaliteten af DeLonghis maskiner, der da også står i mange, hvis ikke de fleste, italienske hjem.

Ikke helt så smart som den gerne vil være

Der er ikke ret meget kritik at finde af DeLonghi Primadonna Elite, ud over måske prisen, men et kritikpunkt går igen. På trods af at maskinen er super smart er den altså ikke så smart.

Godt nok kan man sætte maskinen til at brygge kaffe fra appen, men man kan stadig, ret ofte, blive bedt om at justere på dette eller hint, for eksempel om at fylde mere vand på eller indstille på mælkeskummeren. Desuden er det endnu ikke muligt at tilknytte Primadonna Elite til smarthøjtalere så som Amazons Alexa eller Google Home. Måske det kommer i næste model.

Semi-automatisk espressomaskine - TESTVINDERE

En semiautomatisk espressomaskine er en klassisk espressomaskine, som du kender den fra cafeen. Det er espressomaskinen til dig der gerne vil lære at lave god kaffe med alt hvad det indebærer af vandtryk, kaffebønner og crema.

Semiautomatiske espressomaskiner er ikke bare for nørder! 

Det er en nem og billig måde at komme igang med at lave espressokaffe derhjemme. Med priser fra 1000kr kan alle nyde en god kop espresso.

DeLonghi Dedica

Forhandler Totalpris Læs mere
1.149,00 DKK Læs mere
1.173,00 DKK Læs mere
1.199,00 DKK Læs mere
1.424,00 DKK Læs mere

DeLonghi Dedica er en billig semi-automatisk espressomaskine, der har vundet “Best Buy” udmærkelsen hos den britiske forbrugerorganisation Which.co.uk. Delonghi Dedica har desuden en rating på 4 ud af 5 stjernerAmazon med mere end 1500+ anmeldelser. Det er altså en gennemprøvet espressomaskine vi taler om her.

Med en pris på omkring 1000kr på tilbud, er det også en af de billigste espressomaskiner på markedet. Velegnet til begyndere, dig der gerne vil prøve espressobrygning, men ikke vil ofre flere tusinde kroner endnu.

En rigtig italiensk espressomaskine i lækkert design

DeLonghi er et italiensk brand, der er kendt for at lave produkter til folket. Der står efter sigende rigtig mange DeLonghi maskiner rundt omkring i de italienske hjem.

Det første der slår en ved DeLonghi Dedica er det flotte, professionelle design og udseende. Dedica ser virkelig godt ud og fås i 3 farver (sort, rød, sølv). Dedica har et smalt og kompakt design, der gør den meget velegnet til mindre køkkener.

På trods af den lave pris, vejer Dedica hele 4kg, hvilket skyldes at der er brugt kvalitetsmaterialer i overvejende metal. Kvaliteten i bygningskonstruktionen er til at føle på.

Laver god espresso og mælkedrikke

Which.co.uk anbefaler DeLonghi Dedica fordi den laver god espressokaffe, der har en fyldig smag og tyk crema. Er du til cappucino, latte eller cortado, kan Dedica også levere mælk i den helt rigtige temperatur med rigelig bobler.

The Dedica's espresso was rated highly by our expert coffee taster. He found it had a pleasing richness and thickness to the brew. The cappuccino was also very good. The milk was heated to the right temperature, with plenty of bubbles, resulting in an overall very pleasing drink.
Which.co.uk
Forbrugermagasin

Nem at bruge og rengøre

DeLonghi Dedica udmærker sig ved at være ekseptionel enkel at bruge og rengøre. Det kan være intimiderende at skulle igang med at brygge espresso, men Dedica er nemt at gå til og har gode instruktioner, på skrift og på Youtube. Når maskinen er sat op, kan man brygge en kop espressokaffe på under 30 sekunder med Dedicas “rapid heating”. Det er virkelig ikke svært.

Dedica kan lave en single eller dobbelt shot. Du kan dog ikke varme mælk samtidig, da maskinen bruger samme varmekilde til begge.

Kommer ikke med kværn, mælkekande eller tamper

DeLonghi Dedica er billig og leveres derfor også uden det udstyr, som dyrere modeller kommer med.

Dedica leveres med en kombineret måleske og tamper, i plastik, der bruges til at fylde kaffe i filteret og tampe det fast. De fleste vil dog nok foretrække en rigtig tamper i metal, der er lavet til formålet. Det er dog fuldt muligt at lave god espresso med den medfølgende plastiktamper.

Der medfølger heller ikke nogen kande til at lave mælk i, men det kan også tilkøbes til småpenge og ellers kan man bruge en kop eller lignende.

En kaffekværn skal der dog til, med mindre du køber færdigmalet espressokaffe. Her anbefaler espressonørderne ofte at man går efter en kværn til omkring 1500-2000kr.. hvilket jo altså er betragteligt mere end selve maskinen. Om du vil lytte til nørderne er dog helt op til dig selv. Dedica kan i hvert fald nemt lave kaffe på en billig kaffekværn. Prøv dig frem med hvor fint bønnerne skal males.

Fakta om Delonghi Dedica

 • Type: Semi-Automatisk
 • Mælkeskummer: Ja, manuel
 • Vandbeholder: 1.1 liter
 • Kaffekværn: Nej
 • Mælkekande: Nej
 • Mål: 31x15x41cm
 • Vægt: 4.3kg

Sage the Barista Express

Forhandler Totalpris Læs mere
5.998,00 DKK Læs mere
5.998,00 DKK Læs mere
5.998,00 DKK Læs mere
5.999,00 DKK Læs mere

Sage the Barista Express er en semi-automatisk espressomaskine med indbygget kaffekværn. Sage the Barista Express er en espressomaskine i den dyrere mellemklasse med en pris på omkring 5000kr.

Maskinen har vundet “bedst i test” hos den australske forbrugerorganisation Choice.com.au, hvor anmelderne faktisk slet intet negativt har at sige om den! På Amazon scorer Sage the Barista 4.6 stjerner ud af 5, med hele 6000 anmeldelser. Der er ingen tvivl om at du med Sage the Barista får en absolut fremragende espressomaskine med masser af muligheder.

Perfekt espressokaffe og mælkedrikke

Det går igen i alle anmeldelser af Sage the Barista at den laver fremragende kaffe. Hos Choice.com.au, hvor den er testvinder blandt alle espressomaskiner, lægges der vægt på at både kaffe og mælk er “very good” og at maskinen er konsistent i varme fra kop til kop.

Which.co.uk, der også har anmeldt maskinen positivt, går længere og kalder espressokaffen “delicious”.

Our expert tasters thought it made delicious espresso, with a full, velvety body and intense flavour that stays in the mouth for a long time. Its cappuccinos are tasty, too, topped with heaps of soft creamy foam.
Which.co.uk
Forbrugermagasin

Mælkeskummeren leverer desuden lækkert blødt skum til dine cappucino og latte.

Indbygget kaffekværn gør den nem at bruge

Sage the Barista har en indbygget kaffekværn, hvilket er lidt ualmindeligt blandt semi-automatiske espressomaskiner, hvor man normalt har en kaffekværn ved siden af. Kaffekværnen ville, ifølge Businessinsider.com, koste omkring 1500kr hvis den skulle købes ved siden af.

Den indbyggede kaffekværn gør det let og hurtigt at få brygge en kop espresso. Portafilteret sættes under kværnen og kaffen kværnes ved et tryk på en knap. Den medfølgende tamper sidder praktisk i sin holder lige ved siden af. Det betyder at du slipper for kaffegrums og svineri ud over dit køkkenbord, hver gang du laver kaffe.

Sage eller Breville?

Det er det australske firma Breville, der står bag Sage brandet, men maskinen er den samme uanset om der står Breville eller Sage. Det skyldes at Breville brandet var brugt til noget andet i England, hvorfor man her og i Europa har markedsført sig som Sage.

Det er vigtigt fordi Breville generelt anses for at lave nogle af de bedste espressomaskiner overhovedet. En anden espressomaskine fra Breville er Sage the Oracle, der var testvinder hos Berlingskes madanmelder Søren Frank og er en espresssomaskine i absolut professionel topklasse. Vi har med Sage altså at gøre med den absolutte topklasse af espressomaskiner, således også med Sage the Barista Express, der giver dig den fulde barista oplevelse og kaffe, med en masse smarte funktioner.

Fakta om Sage the Barista Express

 • Type: Semi-Automatisk
 • Mælkeskummer: Ja, manuel
 • Vandbeholder: 2 liter
 • Kaffekværn: Ja
 • Mælkekande: Ja
 • Mål: 32,5x31x40cm
 • Vægt: 10.6kg

Andre anbefalede espressomaskiner

 afsnittet ovenover så vi på hvilke semi-automatiske espressomaskiner, der havde vundet tests hos forbrugerorganisationer som TÆNK, Which.co.uk og Choice.com.au. Men det er langt fra kun disse espressomaskiner, som får gode anmeldelser. I dette afsnit har vi derfor samlet en række espressomaskiner som er populære blandt brugere og passionerede espressonørder. Vi har fundet maskiner der koster fra 3000kr til 15000kr, så der er virkelig noget at vælge imellem.

Rancilio Silvia

Forhandler Totalpris Læs mere
4.170,00 DKK Læs mere

Har du været interesseret i espressokaffe i flere år, kender du nok Rancilio Silvia, som vel sagtens har været den anbefalede begyndermaskine til kaffenørden i et årti eller mere, siden lancering i 1998. Sidenhen er andre populære modeller kommet til, men Rancilio Silvia er stadig en meget populær, klassisk semi-automatisk espressomaskine.

Rancilio Silvia anbefales blandt andet af Asser Christensen fra bloggen Hipsterkaffe.dk. Asser er en af Danmarks mest kendte baristaer og har blandt andet certificeringen “Q Arabica Grader”, som er den mest respekterede barista-cerificering.

Asser er altså fan af Rancilio og skriver:

Rancilio Silvia er en klassiker, som blev sendt på markedet tilbage i 1998. Det er ikke uden grund, at den står i mange hjem samt mindre caféer. Den er simpelthen blevet en form for standard på markedet for semiautomatiske espressomaskiner til hjemmet. Rancilio er synonym med kvalitet, og det er et italiensk mærke med historie.

Populær i anmeldelser på Amazon og Coffegeek

Rancilio Silvia får gode anmeldelser stort set alle steder. På Amazon får maskinen 4.3 ud af 5 stjerner baseret på 400+ anmeldelser. Det er bestemt en god rating, om end det ses at maskinen ikke er lige populær som maskiner fra for eksempel DeLonghi og Sage, der har langt flere anmeldelser.

Er Rancilio Silvia en god maskine til begyndere?

Rancilio er en klassiker, der får mange gode anmeldelser, men fra flere sider noteres det også at maskinen kræver noget mere teknik og vedligeholdelse end andre billigere modeller der egner sig til begynderen. Her kan DeLonghi Dedica for eksempel være en billigere introduktion til espressobrygning. Dedica, anmeldt ovenover, har vundet bedst i test fra Which.co.uk

NY Times testede espressomaskiner i 2016 og her vandt Silvia prisen som det bedste shot kaffe, men avisen anbefaler i dag ikke at man som nybegynder køber Silvia, da den er forholdsvis dyr og vanskelig at bruge for begyndere.

The Rancilio Silvia made the best shot we were able to get from any machine we tested in 2016. But it’s much harder for a beginner to master. At around $700, it also costs much more than either the Gaggia Classic or the Bambino. It’s a good machine for someone with more experience, but we wouldn’t recommend it for someone just starting out.
NY Times

Swan Retro

Forhandler Totalpris Læs mere
1.287,50 DKK Læs mere

Retro espressomaskine i pastelfarver, der til og med kan lave en ordentlig kop kaffe. Swan Retro er en lille og sjov semi-automatisk espressomaskine, der er kåret som “Best Buy” i Which.co.uk og har en score på 4.1 ud af 5 stjerner ved 400+ anmeldelser på Amazon. Og så er den billig, med en pris på kun lidt over 1000kr, når den altså kan findes i Danmark, for den føres ikke ret mange steder (se prisoversigt).

Laver hurtig, velsmagende espresso

Which.co.uk, der har testet maskinen, fremhæver især at Swan Retro laver hurtig kaffe. Faktisk tager det kun 12 sekunder fra du trykker på knappen, til du har en rygende varm og lækker kop espresso klar.

Which.co.uk er også vild med smagen og konsistensen, på både espresso og cappucino:

This coffee machine makes outstanding espressos and brilliant creamy cappuccinos, dispensed at a nice hot temperature.
Which.co.uk

Simpel at bruge, men mælkeskummer er besværlig

Swan Retro er simpel at betjene med kun 3 knapper og en stort temperaturviser på forsiden. Den eneste undtagelse er mælkeskummeren, der styres ved at dreje en knap langsomt mod uret for at få skummet mælken. Det er mere kompliceret end på de fleste andre maskiner, hvor man bare kan trykke på en knap.

Sage the Oracle

Forhandler Totalpris Læs mere
9.999,00 DKK Læs mere
14.999,00 DKK Læs mere

Når kun det bedste er godt nok. Sage the Oracle er en semi-automatisk espressomaskine til den kræsne barista, der vil lave professionel espressokaffe derhjemme og som er villig til at betale for en professionel maskine. Sage the Oracle er den eneste espressomaskine vi har medtaget i testen, som har vundet bedst i test hos en anerkendt madanmelder, nemlig Berlingskes Søren Frank. Oracle får også gode anmeldelser på Amazon med i snit 4.3 stjerner af 5 mulige.

Professionel espressokaffe kvalitet

Sage the Oracle var testvinder i Berlingske/AOKs test af espressomaskiner i 2016. Her testede den kendte madanmelder Søren Frank espressokaffe brygget af testens maskiner. Han var meget begejstret for Sage the Oracle

Det her er en rigtig kop espresso: Uden at være den allerbedste, jeg nogensinde har smagt, er den syrlig og bitter på den helt rigtige måde. Der er en god balance, og alle smagsnuancerne kommer frem
Søren Frank, Berlingske

Hvis man kender lidt til Søren Frank, ved man også at den type ros rent faktisk betyder noget. Søren Frank er en meget erfaren madanmelder der har spist på alle Michelin restauranter af betydning og uden tvivl drukket rigtig mange espressoer i Danmark og Italien!

Fra kværn til kop i en maskine

Sage the Oracle er, ligesom den billige Sage the Barista Express, en espressomaskine med indbygget kværn. Selv om der her er tale om en semi-automatisk maskine med portafilter, kan du altså kværne kaffe, brygge og skumme, nemt og bekvemt.

Fuldautomatisk espressomaskine

En fuldautomatisk espressomaskine brygger espressokaffe, fra bønne til kop, med tryk på en knap. Nemmere bliver det ikke. Vælger du en af de mere avancerede modeller, de såkaldte superautomatiske, kan du endda lave cappucino og andre mælkedrikke automatisk. I dette afsnit har vi samlet de fuldautomatiske espressomaskiner, der har klaret sig bedst i test i forbrugertest.

TILBUD PÅ ESPRESSOMASKINER

SØG I DATABASEN OVER ESPRESSOMASKINER

Er du på udkig efter et godt tilbud på espressomaskiner? I denne sektion har vi samlet tilbud på billige espressomaskiner. Vælg en af de de bedste tilbud i tabellen nedenunder. Vi indhenter priser og tilbud flere gange om ugen hos flere populære forhandlere.

Vælg pris
Vis kun tilbud?
Vis kun testvindere?
Vælg brand
Viser
kaffemaskiner
115 kr.
Miele rengøringstabletter til espressomaskiner - 10 stk.
249 kr.
Sage afkalkningspulver til espressomaskine
249 kr.
Sage rensetabletter til espressomaskine
TILBUD 62%
299 kr.
799 kr.
Barletta Espressomaskine
652 kr.
Tristar Cm-2275 Espressomaskine
695 kr.
Miele serveringskande til espressomaskine - 1 liter
TILBUD 30%
967 kr.
1399 kr.
Ariete Espressomaskine grøn
TILBUD 30%
973 kr.
1399 kr.
Ariete Espressomaskine blå
TILBUD 30%
973 kr.
1399 kr.
Ariete Espressomaskine
998 kr.
Gastroback 42615 Espresso Espressomaskine - Sort
999 kr.
Gastroback espressomaskine - Design 42615
999 kr.
Beem espressomaskine - 5025
1011 kr.
Delonghi Ecp31.21 Espressomaskine - Sort
1041 kr.
Ariete Vintage 1389 Espressomaskine - Beige
1149 kr.
DeLonghi Distinta espressomaskine ECI 341.BK (sort)
TILBUD 40%
1185 kr.
1999 kr.
Severin Espresa espressomaskine
1199 kr.
DeLonghi Icona espressomaskine - beige
1199 kr.
DeLonghi Icona espressomaskine - sort

Skriv en kommentar