Info om Juicemaskiner

Guide til køb af juicemaskine og slowjuicer

Med en juicemaskine kan du lave friskpressede, lækre juicer, derhjemme. Start dagen med et glas nypresset appelsinjuice eller lav sunde grøntsagsjuicer til træningen, du bestemmer. Der er mange gode muligheder blandt juicemaskiner: Slowjuicere, saftpresser og saftcentrifuger.

Her på siden har vi lavet en guide til køb af juicemaskiner, og slowjuicere. Snart kommer der også en oversigt med tilbud.

Værd at vide

Der er mange valgmuligheder i juicens verden. Så hvilken juicepresser skal du købe?

Det kan måske umiddelbart være svært at vurdere, hvilken type juicepresser du har brug for til dit behov. Måske du gerne vil lave juice af frugter, måske du gerne vil lave juice af grøntsager, eller måske du helst vil lave juice af en god blanding af frugt og grønt. Men bare rolig, der er en maskine til dine behov og oftest vil det være en Slowjuicer. Læs med og få svaret på hvorfor!

Juicepresser, saftcentrifuge eller slowjuicer?

Der er flere typer juicemaskiner på markedet. Den bedste type juicemaskine er slowjuiceren, der laver saft og juice uden spild og er hurtig og nem at rengøre. Men de andre typer juicemaskine kan også være med. Her ser vi på forskellene.

Hvad er en saftcentrifuge?

En saftcentrifuge er en juicepresser af den helt klassiske type, og er den, de fleste kender til. Den slynger din frugt og grønt rundt i beholderen langs små rasper, som gør, at saften presses ud af frugten og grøntsagerne. På den måde kan metoden sammenlignes med en centrifugering i en vaskemaskine, hvor væsken slynges og tvinges ud af tøjet. Denne måde at presse saft på er den mest gængse, og den som de fleste pressere benytter sig af.

Lige meget om du mest er til frugtjuice eller grøntsagsjuice, så vil du opleve, at den klassiske juicepresser vil kunne klare lidt af hvert, selv hvis du begiver dig ud i de grovere grøntsager som broccoli eller gulerod.

Da juicen presses hurtigt i en saftcentrifuge, når al næringen ikke at komme ud, og dermed mister juicen en del næring, hvis den opbevares i længere tid på køl. Det skyldes, at der er et højt indhold af ilt i juicen. Juicen er desuden mere ukoncentreret af udseende, da den presses og slynges en del hurtigere end med en slowjuicer.

Hvad er en slowjuicer?

Hvis du benytter dig af en slowjuicer, vil du opleve at der er flere forskelle i forhold til den traditionelle saftpresser. Slowjuiceren presser saften ud af frugten og grøntsagerne på en langsom og mere nænsom måde. Det resulterer i, at der ofte er mindre skum i juicen, når den er færdigpresset i beholderen. Derudover er juicen mere klar og koncentreret i sin konsistens, da der typisk kun er 40- 90 omdrejninger i minuttet, som presser saften ud.

Teknikken minder om den ældre teknik, som man blandt andet kender fra æblemostpressere fra før i tiden. Slowjuiceren fås i forskellige kvaliteter og modeller, som gør, at det varierer hvor hård frugt og grønt den kan klare. Tommelfingerreglen med en slowjuicer er, at den er bedst til de blødere frugter og grøntsager.

Med en slowjuicer vil du også opleve den fordel, at du kan lave andre ting end blot juice. Du kan således også lave alt fra mos til sorbet til hjemmelavet mandelmælk. Så selvom denne type juicer ofte er lidt dyre, så er det godt givet ud, hvis du er til andre ting end juice.

Juicen har ofte en god og lang holdbarhed på køl, da mængden af ilt ikke er særlig høj. Det kan dermed være en god idé at finde et godt slowjuicer tilbud.

Nogle juicepressere er bedre til det ene frem for det andet, og det kan du blive meget klogere på lige her.

Appelsin

Hvis du mest af alt leder efter et godt juicepresser tilbud, for du gerne vil presse appelsiner, så kan du få en separat maskine til netop det. Den kan udvinde mest mulig saft og kraft nemt og hurtigt. Drikker du eksempelvis en halv liter appelsinjuice hver morgen, så kan det være, at du skal have fat i en af de maskiner, som presser appelsiner, fremfor en større juicemaskine.

Grøntsager

Hvis du på forhånd ved, at du er mere til grøntsagsjuice end til frugtjuice, kan du passende kigge efter de mere kraftige modeller, når du søger et godt juicepresser tilbud. De modeller, der passer bedst til grøntsager, har store og brede påfyldningsrør. De bredere rør, gør at der nemmere kan tilføjes store stykker grønt.

Hvis du f.eks. ønsker at få broccoli eller gulerod i din juice, så behøver du ikke at hakke det i stykker og stumper, inden det tilføjes til juiceren. Nogle juicere har endda stærkere knive og stærkere motorer end andre. Jo stærkere motoren er, jo bedre er maskinen som hovedregel til at håndtere og presse grøntsager og de grovere frugter, som er faste i kødet.

Ofte vil du både med en slowjuicer eller en almindelig saftpresser opnå et fint resultat ved at presse grøntsager til juice.

Hele frugter

Vil du gerne spare tid og samtidigt undgå at have gang i alt for mange forskellige redskaber, når du skal forberede en juice? Så er der også en god løsning til dig!
Med en juicepresser med et stort påfyldningsrør slipper du for at skære frugterne ud. På de fleste juicere er der således en indbygget affaldssortering, som sorterer kerner, kernehuse og andet frugtaffald fra. På den måde sparer du både tid og opvask om morgenen, og har i stedet tid til at nyde din dejlige, friskpressede juice af hele frugter.

Andre typer af juicepressere

Hvis du endnu ikke er helt frisk på tanken om et stort og dyrt skrummel i køkkenet, som en juicer i nogens øjne kan være, så kan du i stedet overveje en manuel juicepresser.

Manuel

Med en manuel juicepresser er der hovedsageligt lagt op til presning af citrusfrugter såsom appelsiner, citroner, grapefrugter osv. Der fås åbne modeller, hvor glasset placeres direkte under maskinen, og modeller, hvor der er en beholder, som frugtsaften samles i. Hvis det ofte blot er juice til én person, der skal presses i juiceren, så kan den åbne model være at foretrække. Hvis juicen, der presses oftest, er til flere personer, så kan den lukkede model bære flest fordele med sig. Vil du ikke bruge for mange penge kan du med fordel lede efter gode manuelle juicepresser tilbud.

Læs flere anmeldelser her

gode juicemaskiner

Info om Juicemaskiner

Guide til køb af juicemaskine og slowjuicer Med en juicemaskine kan du lave friskpressede, lækre juicer, derhjemme. Start dagen med et glas nypresset appelsinjuice eller

Læs mere »
test af espressomaskiner thumb

Test af espressomaskiner

Vejen til den perfekte espresso   Lav perfekt cremet espressokaffe, cappucino og andre lækre drikke derhjemme. Med en espressomaskine åbner en verden af kaffe sig

Læs mere »