Forside » Kaffemaskine » Bedste kaffemaskine med kværn – TEST 2021

Bedste kaffemaskine med kværn – TEST 2021

Friskbrygget kaffe med tryk på en knap, fra bønne til kop, det er luksus der er til at smage.

Kaffemaskiner med kværn gør det nemt at få den fortryllende aroma af friskmalet kaffe, uden at du skal rode med kaffekværn og rengøring.

Der ER forskel. Friskmalet kaffe smager bare meget bedre.

I denne artikel har vi gået forbrugertests igennem og fundet de kaffemaskiner med kværn der har klaret sig bedst i test. Vi har blandt andet set på vores eget TÆNK, Which.co.uk fra England og Råd og Rön fra Sverige. De er overraskende enige!

Vi har fundet både almindelige kaffemaskiner med filter og superautomatiske espressomaskiner. Læs om forskellen nedenunder.

Du kan bruge indholdsfortegnelsen nedenunder til at hoppe i artiklen.

Indholdsfortegnelse

Bedste kaffemaskiner med kværn

Philips HD7767/00

Forhandler Totalpris Læs mere
1.053,00 DKK Læs mere
1.199,00 DKK Læs mere
1.299,00 DKK Læs mere

Philips HD7767/00 er testvinder hos TÆNK og vores bedste bud på en “bønne-til-kop” kaffemaskine der ikke sprænger budgettet. På trods af det knapt så sexede navn, er denne Philips kaffemaskine et luksusprodukt, der kombinerer højteknologi med kærlighed til kaffe. Det viser sig især i smagstesten, hvor maskinen scorer topkarakter.

Philips HD7767 får bedst anmeldelse af alle kaffemaskiner med kværn i TÆNKs test af kaffemaskiner. Her får maskinen scoren 79/1000, hvilket dog kun er 1% mere end Melitta Aromafresh, som du kan læse om i næste afsnit.

Denne kaffemaskine fra Philips laver meget god kaffe. Maskinen får en meget god bedømmelse i smagstesten. Den har en aromafunktion, og det professionelle smagstestpanel har registreret, at kaffe brygget med aromafunktionen har kraftigere nuancer af bitterhed. Den har en indbygget kaffekværn, så du kan kværne dine bønner direkte ned i filteret. Men husk at sætte et frisk filter i, inden du kværner løs.
TÆNK
Anmeldelse

Philips HD7767 har et væld af funktioner, herunder timer funktion, så du kan blive vækket af støjen fra kværnen eller den liflige duft af nybrygget kaffe. Spøg til side, så er Philips HF7767 en fremragende kaffemaskine til en fornuftig pris.

Melitta AromaFresh

Forhandler Totalpris Læs mere
899,00 DKK Læs mere
899,00 DKK Læs mere
899,00 DKK Læs mere
999,00 DKK Læs mere
1.032,00 DKK Læs mere
1.053,00 DKK Læs mere

Melitta kan noget med friskbrygget kaffe med et tryk på en knap. Således optræder Melitta hele to gange i denne test, i kategorien for fuldautomatiske espressomaskiner, og så med Melitta Aromafresh der er en filterkaffemaskine med kværn og lidt ekstra lækkerier.

I TÆNKs test af kaffemaskiner scorer Melitta 78/100 point, hvilket kun er 1 point mindre end testvinderen fra Philips. Du går altså ikke galt i byen, uanset hvilken af de to du vælger. Tjek evt dagsprisen og se hvilken der er på tilbud.

TÆNK skriver i sin bedømmelse:

AromaFresh fra Melitta laver god kaffe. Maskinen får en god bedømmelse i smagstesten. Den har en indbygget kaffekværn, så du kan kværne dine bønner direkte ned i filteret. Men husk at sætte et frisk filter i, inden du kværner løs. Med den indbyggede timerfunktion kan du programmere den om aftenen, så kaffen er klar når du står op om morgenen.
TÆNK
Anmeldelse

Melitta AromaFresh får også gode anmeldelser på Amazon.de, hvor mere end 1400 købere giver 4.3 ud af 5 stjerne i snit.

Maskinen kan indstilles til forskellig formalingsgrad og kaffestyrke, så du med den indbyggede timer, kan indstille din morgenkaffe til lige netop dine smagspræferencer. Melitta AromaFresh er typisk et par hundrede kroner billigere end Philips HD7767.

Bedste espressomaskiner med kværn

Melitta Barista Smart TS

Forhandler Totalpris Læs mere
7.470,00 DKK Læs mere
7.930,00 DKK Læs mere
7.930,00 DKK Læs mere
7.930,00 DKK Læs mere

Når du vil have en kaffe- og espressomaskine der kan det hele, uden du skal løfte en finger. Melitta Barista Smart TS er testvinder hos både engelske Which.co.uk, pendant til vores TÆNK, og hos den ditto svenske Råd og Rön.

Melitta Barista Smart er en “bønne til kop” espressomaskine, der kværner friske bønner til lækker espressokaffe og mælkedrikke med tryk på en knap. Vælg mellem 21 forskellige opskrifter, fra klassikere som americano, cappucino, cortado og flat white. Der er nok at vælge imellem og du kan indstille hver af dem, så de passer perfekt til din smag.

Mælkeskummeren er integreret og automatisk. Maskinen laver automatisk mælkedrikke og renser sig selv bagefter. Du skal bare påfylde mælk fra køleskabet.

Du kan bruge friske bønner eller formalet kaffe i maskinen og der er plads til to forskellige slags bønner, til ham og hendes, eller bare så du kan tage den stærke om morgenen og den mildere til aftenkaffen.

Melitta Barista Smart er lidt af en maskine, der vejer 10kg og måler 37x26x47cm, velegnet til dig med et stort samtalekøkken eller kantine, men tjek lige om du har pladsen.

The Barista Smart makes great-tasting espresso and good cappuccinos
Which.co.uk
Anmeldelse

Siemens EQ9

Forhandler Totalpris Læs mere
8.499,00 DKK Læs mere
9.023,00 DKK Læs mere
9.374,00 DKK Læs mere
9.999,00 DKK Læs mere
11.999,00 DKK Læs mere
11.999,00 DKK Læs mere

Siemens EQ9 er en avanceret “bønne-til-kop” espressomaskine, der brygger 17 forskellige kaffedrikke med og uden mælk, fra americano til flat whites. Det bedste af det hele? Du kan styre den fra din telefon, for Siemens EQ9 er smart og kan tilsluttes dit wifi system. Så behøver du altså ikke råbe af kæresten, når du er for doven til at rejse dig.

It makes outstanding espressos that our expert tasting panel gave full marks. It's quiet, easy to use, and maintaining it is straightforward too thanks to handy automatic cleaning programs and dishwasher-safe components.
Which.co.uk
Anmeldelse
Super smart kaffemaskine

Siemens espressomaskine har et smart farvedisplay, der guider dig igennem processen fra start til slut. Der er 7 forprogrammerede kaffedrikke, som kun kræver et tryk, men det er muligt at lave lige præcis den type kaffe du ønsker og så gemme det på din profil.

ALT kan indstilles: styrke, mængde, temperatur, kaffe-til-mælk ratio og meget mere.

Mangler du inspiration kan du vælge mellem 17 forskellige kaffedrikke på Siemens Home Connect app, som har alt fra flat whites til cortados.

Andre populære kaffemaskiner med kværn

Guide til køb af kaffemaskine med kværn

Kaffemaskine med kværn eller fuldautomatisk espressomaskine

Der findes to slags kaffemaskiner, der kan levere “bønne til kop” kaffe, hvor kaffen automatisk kværnes og derefter brygges.

  • Kaffemaskine med kværn
  • Fuldautomatisk espressomaskine

De opnår begge samme resultat, en god kop kaffe, brygget på friske bønner, men vejen dertil - og prisen - er meget forskellig.

En kaffemaskine med kværn er i denne guide defineret som en almindelig filterkaffemaskine med indbygget kværn. Her fylder man bønner på og vælger hvor mange kopper man vil brygge. Så kværner maskinen og fylder kaffe i filteret og brygger kaffen på almindelig facon. Du kan brygge en kande kaffe.

En fuldautomatisk espressomaskine fungerer også ved at man påfylder bønner og vælger hvad man vil have af kaffe, men her bruger maskinen vand under tryk, til at brygge espressokaffe ned i koppen. Man kan her ikke brygge en hel kande kaffe, men kan så modsat oftest vælge mælkedrikke, da der er indbygget mælkeskummer.

Der er stor forskel på prisen!

En testvindende kaffemaskine med kværn kan du få for 1000-2000kr mens en fuldautomatisk espressomaskine er en dyrere fornøjelse med en typisk pris på 5000-10000kr.

Hvad er jeres behov?

Drikker du eller I oftest bare sort kaffe, så er der ingen grund til at gå efter den dyrere espressomaskine.

Drikker du eller I ofte mange forskellige slags kaffe og har måske forskellige smag, så kan espressomaskinen være det helt rigtige valg.

Kaffekværn eller kaffemølle

En old school kaffemølle som måske stod i køkkenet hos dine bedsteforældre

Er du i tvivl om hvad forskellen er på en kaffekværn og en kaffemølle?

I så fald kan vi hurtigt gøre dig klogere: Det er nemlig det samme, men så alligevel ikke.

En kaffekværn og en kaffemølle plejede at være det samme, indtil elektriske kværne blev opfundet. Herefter er man stort set gået over til at kalde de elektriske kværne for kaffekværne og de manuelle kaffekværne for kaffemøller.

En kaffemølle er altså en kaffekværn med et håndtag på toppen, som du bruger til at dreje knivene i kværnen rundt.

Der er mange gode grunde til at købe en kaffemølle i stedet for en kaffekværn, men det er et emne til en anden artikel.

Skriv en kommentar