Forside » Kaffemaskine » Bedste Kaffemaskine

Bedste Kaffemaskine

Der er flere typer kaffemaskiner på markedet i dag: Espresssomaskiner, Kapselmaskiner og så selvfølgelig de klassiske Kaffemaskiner med filter.

Hvis du læser den artikel er du nok interesseret i den sidste, altså den gode gamle kaffebrygger med udskiftelig filter. 

I mange år var Moccamaster kongen af kaffe med både lækkert design og kaffe i særklasse. De er ikke længere alene om buddet, faktisk har de fået særdeles hård konkurrence.

Danske TÆNK og den svenske pendant Råd og Rön har testet filterkaffe kaffemaskiner og i sidste test var de rørende enige om hvilke maskiner, der var “Bedst i Test”, nemlig kaffemaskinerne fra Electrolux, Braun og Siemens.

I denne artikel har vi fundet de bedste kaffemaskiner på markedet. Der er noget for enhver smag og budget. 

Læs hele testen eller hop i guiden ved at bruge indholdsfortegnelsen nedenunder.

Indholdsfortegnelse

Bedst i Test

Electrolux Expressionist Collection EKF7800

Forhandler Totalpris Læs mere
579,00 DKK Læs mere
617,00 DKK Læs mere
617,00 DKK Læs mere
617,00 DKK Læs mere

Denne kompakte og stilrene kaffemaskine har vundet bedst i test hos forbrugermagasinet TÆNK og den svenske ditto Råd og Rön. Electrolux EKF7800, også kaldet Expressionist Collection, brygger op til 12 velsmagende kopper ved den helt rigtige temperatur (92-96 grader) og er propfyldt med smarte funktioner såsom timer, drypkontrol, aromakontrol og meget mere.

Den bedste smag i test

Electrolux kaffemaskinen får særlig god bedømmelse for sin smag i TÆNKs test, hvor anmelderne lægger vægt på at smagen er dybere og mere syrlig end andre maskiner:

Maskinen får en rigtig god bedømmelse i smagstesten og er særlig god til at fremhæve de bitre smagsnuancer. Den har en aromafunktion, og det professionelle smagstestpanel har registreret, at kaffe brygget med aromafunktionen har kraftigere nuancer af syrlighed. Den har et indbygget vandfilter. Maskinen har en praktisk aftagelig vandbeholder, der gør det nemt at fylde vand på til kaffebrygningen. Med den indbyggede timerfunktion kan du programmere den om aftenen, så kaffen er klar når du står op om morgenen.
TÆNK
Anmeldelse

Maskinen får en rigtig god bedømmelse i smagstesten og er særlig god til at fremhæve de bitre smagsnuancer. Den har en aromafunktion, og det professionelle smagstestpanel har registreret, at kaffe brygget med aromafunktionen har kraftigere nuancer af syrlighed.

Timer funktion til morgenkaffen

Electrolux Expressionist Collection har en smart timerfunktion, der gør det muligt at sætte kaffe over om aftenen og få den friskbrygget og klar til når du kommer ud af fjærene om morgenen.

Glemmer du at slukke maskinen i ren travlhed for at komme ud af døren, kan du slappe af med viden om at maskinen har autosluk funktion.

Braun PurAroma KF7020

Forhandler Totalpris Læs mere
439,00 DKK Læs mere
478,00 DKK Læs mere
478,00 DKK Læs mere
478,00 DKK Læs mere
499,00 DKK Læs mere

Testvinder nr. 2 er Braun KF7020, som også scorer topkarakter hos både TÆNK og Råd og Rön. Brauns smarte kaffemaskine scorer samme topkarakter (82%) som Electrolux maskinen ovenover og er kun nr. 2 i denne test fordi den scorer et enkelt point mindre hos svenske Råd og Rön.

En kompakt kaffemaskine med masser af funktioner til en god pris.

KF7020 fra Braun laver rigtig god kaffe. Den er dog lidt langsom til at lave en hel kande. Maskinen får en rigtig god bedømmelse i smagstesten. Den har en aromafunktion, og det professionelle smagstestpanel har registreret, at kaffe brygget med aromafunktionen har kraftigere nuancer af syrlighed. Med den indbyggede timerfunktion kan du programmere den om aftenen, så kaffen er klar når du står op om morgenen. Vandbeholderen og kaffekanden er store, så maskinen er velegnet til dig, der tit laver kaffe til mange mennesker eller selv drikker meget kaffe.
TÆNK
Anmeldelse

Braun PurAroma scorer topkarakterer over stort set hele linjen og det eneste negative der bemærkes af TÆNK og Råd og Rön er at den er lidt længere tid om at brygge en hel kande kaffe. Råd og Rön mener også at energiforbruget er højere end konkurrenten.

Masser af funktioner til lav pris (Timer og Kaffestyrke)

Braun PurAroma er i den billige ende af kaffemaskiner med en pris set på tilbud til omkring 400kr. For de penge får du en kaffemaskine, der brygger glimrende kaffe, og som har en masse praktiske funktioner, blandt andet timer og valg af kaffestyrke. Så kan du indstille maskinen til at lave en rigtig stærk kop kaffe til om morgenen!

Siemens Sensor for Senses TC86303

Forhandler Totalpris Læs mere
524,00 DKK Læs mere
599,00 DKK Læs mere
638,00 DKK Læs mere
699,00 DKK Læs mere
858,00 DKK Læs mere

Bedste kaffe i test hos TÆNK. Tysker testvinder hos TÆNK og Råd og Rön. Denne luksusbrygger fra tyske Siemens har design og funktion med sig og brygger god kaffe. Siemens kaffemaskinen er en del af 3 kaffemaskiner der vinder “bedst i test” hos både TÆNK og den svenske pendant Råd og Rön. Det er små marginaler, kun et par point, der adskiller topmodellerne. I tilfældet TÆNK har alle 3 testvindere samme score og altså også Siemens TC86303.

TC86303 fra Siemens laver super god kaffe, og har fået den højeste bedømmelse af det professionelle smagstestpanel. Maskinen får en rigtig god bedømmelse i smagstesten. Maskinen har en praktisk aftagelig vandbeholder, der gør det nemt at fylde vand på til kaffebrygningen. Med den indbyggede timerfunktion kan du programmere den om aftenen, så kaffen er klar når du står op om morgenen. Maskinen fylder en del og er lidt mere besværlig at finde plads til end mange andre. Maskinen har et ret højt strømforbrug. Særligt varmepladen til at holde kaffen varm bruger meget energi. Du kan nem minimere forbruget ved at hælde kaffen over i en termokande.
TÆNK
Anmeldelse

Denne maskine har vi testet i januar 2017 efter et andet testprogram, hvor den også klarede sig så godt, at den blev Bedst i Test.
TÆNK

Masser af funktioner i smart design

Siemens har alle de funktioner man forventer af en moderne kaffemaskine, herunder især timer, der gør du kan brygge til morgenkaffen uden indsats og kaffestyrke kontrol, så du nemt kan lave kaffe der passer til din smag. Der er også LCD display, drypstop, autosluk og temperaturkontrol.

Moccamaster KBGC982

Forhandler Totalpris Læs mere
1.949,00 DKK Læs mere
1.988,00 DKK Læs mere
1.999,00 DKK Læs mere

Moccamaster er en klassiker og var i mange år nærmest enerådende, hvis man ville have en kaffemaskine, der rent faktisk kunne brygge kvalitetskaffe ved den rigtige temperatur. Den er endda blevet kaldt “Kaffebryggernes hellige gral”, men det er måske nok at gå lidt for langt.

Den trone har de, ifølge eksperter, ikke længere for sig selv, som testresultaterne viser, men Moccamaster er stadig manges førstevalg, måske især de stilbevidste. Alle maskiner samles i Holland på den samme lille fabrik, der har været igang siden 1968.

Moccamaster klarer sig dog rigtig godt i TÆNK og Råd og Röns test, hvor maskinen hos TÆNK scorer 80 ud af 100 point, kun 2 point mindre end testvinderen. Hos Råd og Rön scorer den 79 ud af 100 point, 3 point mindre end testvinderen.

Der er altså ingen grund til at fravælge Moccamaster på baggrund af testresultater, men den scorer bare ikke topkarakter.

Retro-futuristisk design der aldrig går af mode

Moccamaster er den eneste kaffemaskine der har været udstillet på Museum of Modern Art i New York. Moccamaster designet, der er stort set uændret siden begyndelsen, er fra 1968 og er på mange måder et brugskunst ikon, på linje med PH-lamper og Arne Jacobsen stole.

Designet er moderne og futuristisk, hvilket i 2020, mere end 50 år senere, har fået et let retropræg, en drøm om en fremtid, der havde lidt mere rene linjer. Sammenlignet med konkurrenterne i testen, vil de fleste nok synes at Moccamaster sparker

Hurtig brygning men ingen timer

Moccamaster brygger hurtigt en kande velsmagende kaffe, men savner de højteknologiske funktioner hos konkurrenterne. Her er især ingen timer, så du må selv op om morgenen og tænde for maskine, tilgengæld er den så hurtig til at få kanden klar. Der er heller ingen LCD, men kun de knapper som der altid har været.

Typer af kaffemaskine

Hvilken slags kaffemaskine skal det være? Der er i dag 3 populære modeller kaffemaskiner, der alle kan lave god kaffe, men de er meget forskellige:

  • Kaffemaskine med filter
  • Espressomaskine
  • Kapselmaskine

Kaffemaskine med filter

Det er den kaffemaskine, der har stået i danske hjem i årtier. En rigtig kaffebrygger, der kan lave en hel kande kaffe på 5 minutter. Perfekt til familien der drikker meget kaffe eller når gæsterne er på besøg. Nemt, billigt og med mange valgmuligheder. Kaffemaskiner med filter fås fra helt enkle, og billige, modeller, til avancerede modeller med indbygget kværn, timer og temperaturkontrol. Vil du gerne have fordelen ved kaffemaskinen, men kaffe der smager af mere, kan du investere i en kaffekværn og lave nymalet kaffe, det gør en kæmpe forskel.

Espressomaskiner

Den autentiske italienske måde at lave kaffe på, hvad enten du er til espresso, cappucino eller en af de mange andre kaffedrikke. Espressomaskiner kræver noget mere indsats at komme i gang med, men også her kan man få automatiske maskiner, der kan lave friskbrygget kaffe eller mælkedrik med en tryk på en knap. Espressomaskinen brygger, efter eksperternes mening, den bedste kaffe, men har også sine ulemper. Du kan kun lave 1-2 kopper af gangen og det kan være bøvlet at komme i gang med.

Kapselmaskiner

Det nemme alternativ til espressomaskinen. Kapselkaffemaskiner er måske de mest populære kaffemaskiner i 2020 med mange valgmuligheder fra Nespresso og Dolce Gusto. Det er den nemmeste kop kaffe du kommer til at lave og rengøring er stort set fraværende. Smid en kapsel i, tryk på en knap, værsgo. Det bliver ikke nemmere. Smagen på espressokaffen i kapslerne kan være overraskende god. Den laver tyk crema og med tilkøbt eller medfølgende mælkeskummer, kan du nemt lave cappucino, latte og flat white. Ulempen er prisen på kapslerne, der er den dyreste form for kaffe du kan købe.

Kaffemaskiner med kværn

Kaffemaskiner med kværn er et populært valg til dig der er vild med den gode baristakaffe, men som også ofte skal servere kaffe i kandevis, ikke enkeltkop. Her dur det bare ikke at fedte rundt med espressomaskinen eller kapselmaskine.

Til din redning: Kaffemaskinen med indbygget kværn.

Så kan du få den gode, friskmalede kaffe, brygget direkte i kanden, klar til servering. Du hælder bare bønner i toppen af maskinen, vælger hvor mange kopper der skal brygges, og så er du klar. Det er nemt og smager fantastisk.

Bedste kompakte kaffemaskine

Til dig der ikke har et stort køkken. Her dur det ikke med en Moccamaster eller fancy fuldautomatisk espressomaskine. Der er heldigvis flere gode kaffemaskiner der er kompakte og ikke fylder ret meget. Her har vi fundet et par stykker.

Bedste kaffemaskine med mælkeskummer

Hvis du gerne vil lave cappucino, latte og flat whites, derhjemme er det meget nemmere med en mælkeskummer, der automatisk kan varme og skumme din mælk. Man kan godt skumme mælk uden, men hvorfor nu det, når en mælkeskummer er forholdsvis billig.

Der er ikke nogen kaffemaskiner med filter, der kommer med mælkeskummer, af den simple årsag at mælkedrikke som cappucino bruger espressokaffe og ikke filterkaffe. Espressokaffen er meget mere intens i smagen og det er netop denne kontrast mellem mælk og kaffe, der giver den karakteristiske smag.

Vil du lave mælkedrikke, skal du altså enten have en espressomaskine eller en kapsel kaffemaskine. Begge dele kan du få med indbygget mælkeskummer. Alle espressomaskiner har en mælkeskummer, mens den typisk skal købes ved siden af til Nespresso kapsel kaffemaskinen.

Bedste kaffemaskine med termokande

Kaffemaskiner med termokande, til dig der drikker en kande kaffe, men ikke hurtigt nok til den ikke bliver lunken. Med en kaffemaskine med termokande brygger du direkte ned i termokanden, klar til at tage med og holde sig varm og velsmagende.

Der er flere modeller, nogle med høj termokande, andre med lav. Nogle har ekstra features, så som dryp- og aromakontrol, der sørger for at kaffens varme holdes i termokanden fra start til slut.

Bedste kaffemaskine med timer

Vækkeuret ringer, det er en af de dage, i November, hvor ingenting fungerer og du skal kæmpe dig ud af sengen. Ville det ikke være rart hvis der var nogen der havde lavet en kop kaffe til dig allerede? Selvom du ikke har en så generøs kæreste kan det stadig blive virkelighed med kaffemaskine med timer. Du fylder kaffe og vand på og vælger hvornår den skal brygge kaffe. 10 minutter inden du vågner går den i gang og når vækkeuret ringer kan du allerede dufte de sorte, gyldne dråber.

Bedste kaffemaskine til indbygning og kontor

Hvis du skal have en kaffemaskine til kontoret eller andre steder med stort forbrug, kan det være en rigtig god ide at få en kaffemaskine med indbygning og direkte vandtilslutning, så vandbeholderen ikke hele tiden skal skiftes.

Skriv en kommentar