Forside » Køkkenmaskine » Bedste Køkkenmaskine og Røremaskine – TEST 2021

Bedste Køkkenmaskine og Røremaskine – TEST 2021

Er du træt af, at dit køkkenskab er fyldt med diverse blendere, elpiskere, foodprocessorer? Eller vil du gerne være mere effektiv, og klædt på til flere opgaver, når du er i køkkenet? Så er en køkken- eller røremaskine et godt valg. Find den helt rigtige maskine til dit behov med vores guide til køkken- og røremaskiner!

Udvalget af køkkenmaskiner på markedet kan virke stort og uoverskueligt. Det er desuden ikke alle, der er lige gode til at løse alle opgaver.

I denne guide har vi samlet en række testvindene røremaskiner, der er anerkendt af forbrugermagasiner som TÆNK, Choice.com og Which.co.uk.

Vi har desuden kigget på anbefalinger fra køkkeneksperter og hjemme-bagere. Det giver dig et samlet indtryk af de forskellige maskiner, så du kan finde den helt rigtige til dine behov.

Brug indholdsfortegnelsen til at hoppe i artiklen.

Indholdsfortegnelse

Sådan vælger du din køkkenmaskine

I vores guide kan du finde nogle af de bedste køkkenmaskiner på markedet. Maskinerne er dog alle forskellige, og nogle vil passe bedre til dine behov.

Når du skal vælge den helt rigtige røremaskine, er der derfor nogle ting, du først bør overveje.

Hvad skal den bruges til?

Skal du lave store portioner eller arbejde med tung dej, kræver det ekstra stor motorkraft. Ellers kan du spare pladsen og nøjes med noget mindre.

Hvilket tilbehør har du brug?

Mange køkkenmaskiner har masser af tilbehørsmuligheder. Overvej, hvad du har brug for, og sørg for, at det følger med eller kan tilkøbes til maskinen.

Hvor skal den stå?

Hvis maskinen skal pakkes væk efter brug, bør du sørge for, at den ikke er for tung. Nogle maskiner kan nemlig veje over 10 kg, og er derfor besværlige at flytte. Skal den stå på bordet, er tyngden dog en fordel, da den står mere stabil.

Overvej dine behov, læs vores guide igennem, og find den perfekte køkkenmaskine til dig!

Bedst i Test

I dette afsnit kan du se fire testvindende køkkenmaskiner. De er alle blevet testet af anerkendte forbrugermagasiner, så du ved, at du får et godt produkt.

Bosch MUM5

Bosch mum5t røremaskine estvinder
Forhandler Totalpris Læs mere
1.199,00 DKK Læs mere
1.199,00 DKK Læs mere
1.199,00 DKK Læs mere
1.299,00 DKK Læs mere
1.304,00 DKK Læs mere
1.419,00 DKK Læs mere

Lille, men stærk

Når du skal klare opgaver i køkkenet, er det vigtigt, at din køkkenmaskine har kræfterne til at hjælpe. Med Bosch MUM får du en motor på hele 900 watt. Dette gør, at den kan løse langt de fleste opgaver uden problemer.

På trods af den store motorkraft, vejer maskinen stadig kun 5 kg. Det gør den ideel til et lille køkken. Tilbehørsmulighederne gør desuden, at du kan løse mange opgaver med én maskine.

Støvsvag og brugervenlig

Som nævnt har Bosch MUM vundet stor anerkendelse i flere forskellige forbrugermagasiner. Her ligger fokus i høj grad på maskinens brugervenlighed.

TÆNK, der har kåret den som Bedst i test, lægger stor vægt på dens brugervenlighed. Her scorer den toppoint på alt fra rengøringsvenlighed til stabiliteten under brug.

Bosch MUM54A00 er den bedste maskine i testen, og den kan findes til lidt over 1.000 kroner. Overordnet klarer maskinen opgaverne godt, og brugervenligheden er i top. Samtidig er det en støjsvag maskine. Skålen er derimod ikke ret stor, men maskinen fylder derfor heller ikke så meget, som mange af de andre maskiner.
TÆNK
Anmeldelse

Både TÆNK og Which.co.uk anerkender desuden dens lydsvage drift, selv når den kører på højeste hastighed.

Ikke den stærkeste til tunge brøddeje

På trods af at maskinen klarer langt de fleste opgaver til topkarakter, kan den blive udfordret ved tunge brøddeje.

Maskinen kommer med en dejkrog, lavet specielt til æltning, og maskinen fordeler også ingredienserne jævnt. Den er dog langsom til at klare jobbet, hvis der er tale om tunge eller store mængder dej.

Perfekt til det lille køkken

Overordnet set får du meget for pengene med en Bosch MUM. Det er en kompakt og kraftfuld maskine, som derfor passer perfekt ind i et mindre køkken.

Den klarer langt de fleste opgaver uden problemer, selvom store, tunge portioner dej kan være en udfordring. Den er et godt valg til lejligheden, samt til dig der ikke skal ælte dejportioner til en stor familie.

Kenwood Chef XL

Kenwood Chef XL køkkenmaskine testvinder
Forhandler Totalpris Læs mere
2.299,00 DKK Læs mere
2.299,00 DKK Læs mere
2.299,00 DKK Læs mere
2.299,00 DKK Læs mere
2.415,00 DKK Læs mere
4.238,00 DKK Læs mere

Kenwood er et kendt mærke inden for køkken- og røremaskiner. De har et væld af forskellige modeller.

En af deres mest populære maskiner af Kenwood Chef XL.

Det er en stærk maskine, lavet til at løse alle opgaver.

Den er bl.a. en favorit hos familier pga. sin store kapacitet og motorkraft.

Maskinen har desuden vundet anerkendelse i flere forbrugermagasiner. Den har vundet ”Bedst i test” hos TÆNK, og anbefales af både det australske Choice.com og norske TEK.no.

Lækkert design og masser af tilbehør

Kenwood er kendt for deres mange tilbehørsmuligheder, og Chef XL er ingen undtagelse. Du kan tilkøbe mere end 20 forskellige slags tilbehør lige fra blender til ismaskine.

Derudover gør det professionelle og stilrene design, at du sagtens kan have maskinen stående fremme. Det simple design gør den også nem at betjene. Du skruer blot på maskinens eneste knap for at starte den og bestemme hastigheden.

Stor kapacitet og 1200 watt motor

Kenwood Chef XL har en skålstørrelse på hele 6,7 liter og en motor på 1200 watt.

Derfor er den lavet til at klare alskens opgaver – store, som små.

Du behøver altså ikke bekymre dig, hvis du vil fylde fryseren med lækre pølsehorn eller hjemmelavede boller. Kenwood Chef XL klarer nemlig selv store mængder dej uden problemer.

”Maskinen går stadig næsten ikke ned i kraft, uanset hvor tung dejen er. Dejen bliver også utroligt godt æltet”
Røremaskine bedst i test Ekstra Bladet
Ekstra Bladet
Anmeldelse

Ideel til familier og professionelle

For at opsummere får du med en Kenwood Chef XL en kraftfuld hjælper i køkkenet. Den store skål og kraftfulde motor gør det muligt at klare alle ælte- og mikseopgaver, uanset størrelsen.

Dette gør den til et godt valg for familier og professionelle. Den kan nemlig lave store portioner, uden at du skal bekymre dig om at ødelægge eller overophede motoren.

KitchenAid Artisan

kitchenaid artisan testvinder
Forhandler Totalpris Læs mere
3.333,00 DKK Læs mere
3.675,00 DKK Læs mere
3.675,00 DKK Læs mere
3.840,00 DKK Læs mere

KitchenAids køkkenmaskiner er kendt for deres ikoniske retro-design.

Deres maskiner er dog ikke bare flotte at have stående. De klarer også en lang række køkkenopgaver uden problemer.

KitchenAid Artisan er ingen undtagelse.

kitchenaid artisan testvinder

Den har det kendte design, og fås i hele 20 flotte farver. Derudover er den testvinder hos det australske Choice.com samt hos New York Times i USA.

Brugervenlig med masser af tilbehør

KitchenAid Artisans simple design gør den intuitiv og nem at bruge. Selv hvis du aldrig har brugt en køkkenmaskine før, kan du nemt gå i gang med Artisan.
Du skal blot trække i håndtaget for at vælge hastigheden, og så er du i gang.

”Det er det enkelte ved Kitchen Aid, som virkelig trækker den i vejret. Den er bare nem at gå til og det hele fungerer – less is more!”
Gastromand.dk
Anmeldelse

Er du vild med køkkenudstyr, er KitchenAid Artisan også et godt valg. Der er nemlig masser af tilbehørsmuligheder.
Det betyder, at du ikke længere behøver 10 forskellige maskiner i køkkenet. Du behøver blot KitchenAid Artisan og dit yndlingstilbehør. Vælg f.eks. en kødhakker eller et elektronisk rivejern.

Ælt, miks og pisk uden problemer

Flere anmeldere påpeger KitchenAid Artisans evne til at løse enhver opgave. Brødæltning går uden problemer, og den kan hurtigt og effektivt piske både æg og kagedej.

Choice.com, der har kåret den som testvinder, lægger også stort vægt på dens stabilitet. Den står stille på bordet uanset hvad, ”even when kneading dough”.

Ikke uden anmærkninger

På trods af af KitchenAid Artisan roses for sin stabilitet og lækre design, er den ikke uden anmærkning. Den har nemlig, ifølge flere forbrugertest, en tendens til at larme.

Godt nok kan den ælte en stor portion dej uden problemer, men ikke uden lyd. Til gengæld klarer den de fleste opgaver så hurtigt, at det ikke er længe, du skal døje med støjen.

Derfor er KitchenAid Artisan stadig et super godt valg til den store familie eller dig, der elsker at lave mad. Den klarer opgaverne, og med det lækre retrodesign ser den samtidigt flot ud.

Kenwood Kmix

Forhandler Totalpris Læs mere
2.199,00 DKK Læs mere
2.199,00 DKK Læs mere
3.099,00 DKK Læs mere
3.767,00 DKK Læs mere

Med Kenwood Kmix kombineres en kraftfuld motor med et klassisk retro-design.

Det er en flot maskine, der roses for sin brugervenlighed og gode performance.

Den er testet og rost af adskillige forbrugermagasiner. Den er blandt andet kåret som Best Buy hos det engelske Which.co.uk. Derudover anbefales den også af testerne hos Choice.com, hvor den har fået en score på 85 ud af 100.

Praktisk vintage-design

Kenwood Kmix fås i 3 farver: Rød, hvid og sort. Designet er retro-inspireret, så den tager sig godt ud på køkkenbordet.
Derudover er der også lagt fokus på brugervenlighed. Den er udstyret med én enkelt knap, hvor du kan styre hastigheden ved at skrue. Du kan derfor nemt justere, hvor hurtigt den mikser, hakker eller hvad du nu skal lave på maskinen.

Både tilbehør og skål kan vaskes i opvaskemaskinen for let rengøring.

Lydsvag, men effektiv

Mange køkkenmaskiner har det kritikpunkt, at de larmer, når de er i brug. Dette er ikke tilfældet for Kenwood Kmix, som roses for sit lydniveau.

“It gets on with the job very quietly and is extremely easy to clean.”
Which.co.uk
Anmeldelse

 

Det lave lydniveau betyder dog ikke, at Kmix ikke kan klare køkkenets opgaver. Den roses tværtimod af både TÆNK, Which.co.uk og Choice.com for sin performance. Den er særdeles god til at piske æg og lignende, hvilket den klarer på rekordtid.

Robust, men tung

Som med flere af Kenwoods andre køkkenmaskiner, er Kmix en robust maskine. Med en vægt på næsten 11 kg står den stabilt på køkkenbordet.

Dette er en fordel, hvis du arbejder med tunge deje eller store portioner. Her kan mindre køkkenmaskiner nemlig godt have en tendens til at flytte sig rundt på bordet.

Størrelsen er dog upraktisk, hvis den ikke skal stå på køkkenbordet permanent. Den er nemlig tung at flytte, specielt hvis du er ældre, eller har dårlige håndled.

Alt i alt får du med Kmix en robust køkkenmaskine med mange tilbehørsmuligheder, der kan løse langt de fleste køkkenopgaver. Den vil passe godt ind i de fleste køkkener, og er specielt velegnet, hvis du har brug for at kunne lave ekstra store portioner.

Andre populære køkkenmaskiner og røremaskiner

I dette afsnit kan du se en række andre populære køkken- og røremaskiner. Disse maskiner har også vundet adskillige test, men ikke af anerkendte forbrugerorganisationer.

Ankarsrum Assistant AKM6230

Ankarsrum køkkenmaskine test
Forhandler Totalpris Læs mere
4.495,00 DKK Læs mere
4.495,00 DKK Læs mere
4.499,00 DKK Læs mere

Ankarsrum er kendte for deres robuste maskiner med stor motorkraft og lange motorgarantier.

Ankarsrum Assistant AKM630 er anerkendt af Ekstra Bladet som en af de tre bedste køkkenmaskiner i 2020. Derudover har den 4,7 stjerner ud af 5 på Amazon.

Den er altså populær blandt både brugere og testere.

Kraftfuld motor klarer alle opgaver

En af de kendetegnene ting ved Ankarsrum Assistant er, at den er bygget til at klare alle opgaver.

Med en skål på 7 liter og en motor på 1500 watt klarer den al slags dej – uanset mængden. Mange forhandlere tilbyder desuden en motorgaranti på 7 år, hvilket også siger noget om maskinens kvalitet.

“Den kører som en drøm, og der er masser af plads til dejen inde i skålen, hvor dejen også kan hæve fx natten over helt uden problemer.”
Bruger på Coop.dk
Anmeldelse

 

Anderledes end andre maskiner

Ankarsrum Assistant fungerer anderledes end mange andre køkkenmaskiner. Den klarer stadig mikse, ælte og piskeopgaver uden problemer, og der findes et væld af lækkert tilbehør. Forskellen ligger i måden den fungerer på.

I modsætning til andre maskiner er det på Ankarsrum Assistan AKM630 skålen, der drejer. Det kan derfor kræve lidt tilvænning og øvelse at få til at fungere. Til gengæld får du en maskine, du kan bruge i mange år, når du har lært det.

Electrolux Assistent Pro EKM6000

Forhandler Totalpris Læs mere
2.499,00 DKK Læs mere

Electrolux er et kendt mærke inden for hvidevarer til køkkenet. De er kendte for at lave produkter, der passer til hverdagen, og Electrolux Assistent Pro EKM6000 er ingen undtagelse.

Den er anerkendt i Ekstra Bladet som en af de tre bedste køkkenmaskiner i 2020.

Her lægger de vægt på dens ekstrafunktioner og høje kvalitet til prisen.

Anderledes, men praktisk design

Ligesom Ankarsrum Assistent fungerer Electrolux Assistent Pro lidt anderledes end de fleste andre køkkenmaskiner.

I stedet for at fastgøre skålen i bunden, sætter du den fast vha. af to metalarme. Maskinen har desuden et håndtag, så du nemt kan justere skålens højde. Ekstra Bladets anmelder kaldte dette både ”unikt” og ”genialt”.

Den har desuden en motorkraft på 1200 watt og en skål på 5,7 liter.

Dermed kan den klare selv tunge opgaver i køkkenet.

Ekstra funktioner med integreret belysning

Electrolux Assistent Pro en række ekstra funktioner for en bedre brugeroplevelse.

Maskinen har blandt andet integreret belysning. Det gør det nemt for dig at se dine ingredienser og vurdere, hvornår de er færdigblandede.

Den kommer desuden med en indbygget timer, og maskinen stopper automatisk, når tiden er gået.

Overordnet set får du med Electrolux Assistent Pro en praktisk all-round maskine, perfekt til en travl hverdag.

Skriv en kommentar