Flyverspyd med sur-sød sauce

Opskrift på Flyverspyd

 

DET SKAL DU BRUGE (4 pers.)

  • Små træspyd
  • 500 g. kyllingebryst

Sur-sød sauce:

  • 1 dl. tamari
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1/2 dl. friskpresset limesaft
  • Lidt kværnet peber

Opskrifterne er leveret i samarbejde med Madfar. Læs mere på madfar.dk

flyverspyd-web-500x500

Sådan gør du

Læg nogle træspyd i blød i vand 10-15 minutter, så de ikke futter af i ovnen. Skær herefter kyllingebryst i strimler på den lange side, sæt dem på træspyd, kom havsalt og friskkværnet peber på og bag ca. 15 minutter i ovnen ved 180 grader – eller til de er møre.

– Vil du have en mere spicy udgave, så tilsæt finthakket frisk chili og en smule revet ingefær.

Kom alle ingredienserne op i en lille kasserolle og bring det i kog, saucen er færdig, når den er lige ved at karamellisere. Kom saucen på en lille glasflaske og lad den køle lidt af. Lad gæsterne selv dryppe sur-sød saucen på kyllingen.

Server med lune nudler vendt med friskhakket forårsløg og lidt limesaft.

Find flere opskrifter her

gullashgryde-500x500

Gullashgryde

Opskrift på Gullashgryde   DET SKAL DU BRUGE 1 kg. skært oksekød 1 flaske tør rødvin 500 gram rødder – pastinak eller persillerødder 1 lille

Læs mere »
grydestegt-kylling-500x500

Grydestegt kylling

Opskrift på grydestegt kylling    DET SKAL DU BRUGE 1 stor og lækker kylling Masser af persille Smør 3 skalotteløg skåret i kvarte. 1 dl

Læs mere »