Forside » Ovne » Rengøring af bageplader og grillriste

Rengøring af bageplader og grillriste

Guiden er lavet i samarbejde med Privatrengoeringshjaelp.dk

De fleste af os har prøvet at gøre rent i et køkken. Det er sjældent en sjov tjans, men når man når til ovnen, så er det ofte den værste del af rengøringen. Især hvis man bliver mødt af bageplader og grillriste, som er smurt ind i snavs og fedt, som bare ser helt umuligt ud. 

Det er heldigvis flere god tips og tricks til nemmere rengøring af bageplader og grillriste. Læs med her, og få en masse ny viden, så det bliver meget lettere fremover at få helt rene bageplader og grillriste.

Sådan gør du bagepladerne rene

Når det kommer til bageplader, så er der flere forskellige metoder. Her får du de tre meste almindelige og effektive:

Rengøring af bageplader med brun sæbe

Det er klassikeren til rengøring af bageplader og grillriste, og det er supernemt. Tag rengøringshandsker på, og smør derefter blot bageplader og grillriste ind i brun sæbe. Derefter smider du dem i en skraldesæk natten over. Luk den godt til, og stil den i haven. Næsten morgen har den brune sæbe gjort sit arbejde, og du skal blot skrubbe pladerne let, og så er det næsten som nye.

Rengøring af bageplader salmiakspiritus

Har du ekstra fastbrændt snask, så kan du ty til salmiakspiritus. Du kan enten putte en skefuld ned i posen med brun sæbe, eller du kan bruge det alene, og bruge en smule mere. Her er det meget vigtigt, at posen lukkes godt og stilles ud, da dampene som står for rengøring af bageplader og grillriste, ikke er sjov for mennesker.

Rengøring af bageplader med opvasketabs

Er der stadig skidt på pladerne? Så er det tid til at ty til vaskepulver eller opvasketabs. Læg pladen i blød i vask eller balje med 2 spsk. opvaskemiddel eller en opvasketab. Efter et par timer i blød burde du kunne skrubbe selv det mest genstridige snavs af.

Hvordan renser man pladerne i ovnen?

Hvis du har en ovn med et renseprogram, så kan du selvfølgelig prøve at lade pladerne blive i ovnen, mens du kører programmet. Det kan være nem og effektiv rengøring af bageplader og grillriste.

Hvordan får man en bradepande ren?

En mindre bradepande er nemmere at sætte i blød end en bageplade. Til et ovnfast fad, kan du også bruge natron og rengøringsmiddel. Skrub det på med en gammel tandbørste, og lad det sidde i en halv times tid, inden du skrubber det med sammenkrøllet sølvpapir, og så nemt skrubber resten af.

Kan bageplader tåle opvaskemaskine?

Ja, de fleste bageplader kan sagtens tåle opvaskemaskine, og det kan i hvert fald være en god start på rengøring af bageplader og grillriste, selvom du måske skal have stærkere midler i brug bagefter. Prøv dig frem, og se om det er nok.

Hvordan får man en grillrist ren?

Rengøring af risten på grillen er i familie med rengøring af bageplader og grillriste, men der er alligevel lige et par tips og tricks, som er specielt til grillen.

Rengøring af grill med brun sæbe og salmiakspiritus

Hvis du har en kold grillrist, så kan du gøre den ren på samme måde som bageplader, men det er faktisk en fordel, at man skrubber risten, mens den er varm. Det er vigtigt, at du bruger en grillbørste, og at du bruger handsker, så du ikke brænder dig.

Balje til rengøring af grillrist

Skal risten i blød, så er det nemmest, hvis du har en stor balje, som den kan være i. Når risten er ren, så er det smart at smøre den med rapsolie, og så lige varme den lidt op på grillen igen, hvorefter du tørrer resten af olien af. Så er den klar til brug næste gang, og tingene brænder ikke så let på i fremtiden.

Skriv en kommentar