Gullashgryde
Opskrift på Gullashgryde DET SKAL DU BRUGE 1 kg. skært oksekød 1 flaske tør rødvin 500 gram rødder – pastinak eller persillerødder 1 lille
Opskrifterne er leveret i samarbejde med Madfar. Læs mere på madfar.dk
Billederne er taget af David Bering. Find ham på montgomery.dk
Skyl kyllingen under den kolde hane og tør den med et rent viskestykke. Kom derefter så meget persille i rumpetten på kyllingen du kan, og luk med kødnåle. Kom godt med havsalt på. Varm smørret i en passende gryde, og brun nu kyllingen godt på alle sider. Tilsæt skalotteløg og vand.
Læg nu kyllingen, så den steger på siden og steg 35 minutter med låg på ved lavt blus. Vend herefter kyllingen, og steg yderligere 35 minutter på den anden side. Spæd evt. til med mere vand undervejs. Tjek om kyllingen har fået nok ved at prikke med en kødnål på indersiden af låret oppe ved benet. Er saften klar, har den fået nok. Lad den hvile 10-15 minutter under et viskestykke, før du skærer i den.
Smelt ca. 50 g smør i en gryde, og lad det blive nøddebrunt. Tilsæt 3-4 spsk. hvedemel. Nu skal melet brunes af ved middel varme. Pas på det ikke brænder. Det tager ca. 10 minutter. Sigt nu stegeskyen, og tilsæt den i den brunede meljævning. Spæd til med vand, til sovsen har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber og evt. en smule æbleeddike. Bliver saucen ikke så brun som ønsket, tilsætter du bare lidt tamari eller sovsekulør.
2 agurker snittes millimetertynde – gerne på et mandolinjern. Lav en blanding af 1 dl æbleeddike, 1 spsk. rørsukker, lidt havsalt og friskkværnet peber. Vend agurkerne heri, og lad det trække 30 minutter. Server med nykogte kartofler, vendt med smør og hakket persille.
Her skal man finde en lettere frugtig rødvin, med en fin syre, så som Pinot Noir fra lidt varmere lande, som USA (pas på den ikke har fået for meget fad – spørg din lokale vinmand), Italien (Pinot Nero) eller Frankrig.
Den franske Pinot Noir, må gerne være en Bourgogne og hedde noget med Village (der er mange at vælge i mellem).
Hvis man skal gå den lidt utraditionelle vej, kan man tage en hvidvin med samme karaktertræk – dog ikke for let. Her vil en fadlagret Chardonnay være dejlig, enten fra USA eller fra Bourgogne.
Opskrift på Gullashgryde DET SKAL DU BRUGE 1 kg. skært oksekød 1 flaske tør rødvin 500 gram rødder – pastinak eller persillerødder 1 lille
Opskrift på Flyverspyd DET SKAL DU BRUGE (4 pers.) Små træspyd 500 g. kyllingebryst Sur-sød sauce: 1 dl. tamari 2 spsk. tomatpure 2 spsk.
Opskrift på grydestegt kylling DET SKAL DU BRUGE 1 stor og lækker kylling Masser af persille Smør 3 skalotteløg skåret i kvarte. 1 dl