Info om Juicemaskiner
Guide til køb af juicemaskine og slowjuicer Med en juicemaskine kan du lave friskpressede, lækre juicer, derhjemme. Start dagen med et glas nypresset appelsinjuice eller
Vi har set på tests fra Danmark, Norge og Sverige, for at finde ud af hvilket vaffeljern der kan kalde sig, ikke bare “bedst i test”, men bedst i Norden.
Vi kan allerede nu afsløre at alle nordiske lande har et testvindende vaffeljern! Hvis du er i tvivl om hvilket vaffeljern, der er bedst for dig, kan du læse vores “guide til køb”. Ellers kan du se testvinderne lige nedenunder eller brug indholdsfortegnelsen til at hoppe i teksten.
Wilfa er et norsk firma, der er kendt for diverse dimser og elektronik, men især vaffeljern og det viser de da også i testen.
Det bedste vaffeljern i testen er endda ikke super dyrt, men fås til under 500kr flere steder på nettet.
Det bedste vaffeljern i testen er Wilfa WAS-623 Bell, som vinder “bedst i test” hos både svenske Expressen.no og norske Tek.no.
Når selv en svensker må indrømme at et norsk produkt er det bedste, så må vi tage det for gode varer! Vaffeljernet har vundet diverse bedst i test i hele 7 år i træk.
Hvad kan det så, dette norske vaffeljern? Først og fremst laver det gode – og store – vafler. Både Expressen og Tek.no skriver at det er lækre, sprøde, gyldne vafler. Expressen går endda så langt til at kalde det “perfekt gyldenbrune vafler”. Er du til sprøde vafler er der altså meget der taler for dette vaffeljern.
Wilfas vaffeljern har mulighed for indstilling af temperatur. Det er smart, for det giver mange muligheder for at eksperimentere med dejen, så du får den rigtige sprødhed, farve og tykkelse uanset opskrift. Vaffeljernet giver desuden besked når vaflerne er klar og overfladen på vaffeljernet bliver ikke ret varm.
Åviken er et svensk firma, der klarer sig godt i test af vaffeljern, her har vi valgt at slå to af deres vaffeljern sammen under et, da de begge er testvindere og ikke virker til at være ret forskellige. Åviken Noblesse og Elegance er testvindere hos Dagbladet.no, Tek.no og Råd og Rön.
Hvor det i testen for enkelt vaffeljern var norske Wilfa der løb af med sejren, så udligner svenskerne altså i testen for dobbelte vaffeljern. Når norske aviser må give sejren til “söta bror”, så må vi stole på at der er noget om snakken!
Dette er et stor vaffeljern, der laver to omgang hjerter på samme tid, men som derfor også optager en del plads. Uanset vil du med dette vaffeljern kunne vappe vafler over disken til sultne børn i høj fart. Giv børnene den ene, for at stille sulten, mens den anden ryger i bunken.
Der kan godt være uenighed om hvordan skal være. Nogle mener at traditionelle vafler er bløde og lune, mens andre vil dem have dem sprøde og varme. Dagbladet.no, der har testet 10+ vaffeljern, skriver om vaflerne at de er sprøde udenpå og bløde indeni og så er det vel egentlig godt. Tek.no kan også godt lide vaflerne og lægger især mærke til det ensartede udfald. Vaflerne bliver gode hver gang, hvilket betyder du kan klare dig med mindre dej.
Vaffeljernet har også temperaturkontrol, hvilket altid er godt, for så kan du bruge den type dej du har lyst til. Det er en stor fordel, hvis din dej er lidt anderledes end den klassiske, for så kan du skrue op og ned for varmen som det er nødvendigt.
Sidst, men ikke mindst, får dette vaffeljern også gode anbefalinger med i forhold til rengøring.
Ja! Vi kan også være med i Danmark i kampen om vaffeljern. OBH Nordica Elite Double er nemlig testvinder i Tek.no’s store test af vaffejern fra 2021. Vi må derfor konstatere at alle nordiske lande har gode bud på vaffeljern og OBH Nordica er måske det bedste. Vaffeljernet kommer også ind på en andenplads hos det svenske forbrugermagasin Råd og Rön, kun overgået af Åviken, som du kan læse om lige ovenover.
OBHs vaffeljern får mange rosende ord med i Tek.no’s test, men det vigtigste er nok at vaflerne simpelthen bare er gode. Gyldne, sprøde og saftige vafler er hvad Tek.no kalder dem og mindst lige vigtigt, så er de også de tykkeste.
Netop lidt tynde vafler kan være en udfordring ved mange vaffeljern, men her får du altså tykke vafler, der stadig er sprøde udenpå. Vaflerne bliver stegt hurtigt og ensartet, så du kan få de første færdige og lukket munden på sultne børn!
Det bemærkes desuden i testen at OBHs vaffeljern er tungt og solidt, hvilket selvfølgelig er rart, fordi det så er i mindre risiko for ved et uheld at blive væltet på gulvet.
Et vaffeljern er vel et vaffeljern eller hvad? Nej, ikke helt. Det er nemlig ikke helt let at stege lækre vafler uden de sidder fast eller bliver skæve og hullede. Der er også andre ting at tænke over, når du køber vaffeljern, for måske vil du gerne have et vaffeljern, der kan bruges til andet også?
Det er super vigtigt at få et vaffeljern, hvor du kan styre varmen og at varmen er jævnt fordelt. Da vafler ikke skal stege ret langt tid, er det vigtigt at varmen er jævnt fordelt på vaffeljernet, for ellers får du en vaffel der er sprød nogen steder og blød andre steder.
Det er også godt med et vaffeljern, hvor du indstille varmen, som du vil have den. Så er det meget nemmere at få ensartede vafler, som du kunne tænke dig hver gang.
Det klassiske vaffeljern kan lave en portion vafler og kun vafler, men i dag er der masser af andre muligheder.
Især er dobbelte vaffeljern populære, for her kan du lave to portioner vafler samtidig og det er jo smart, især hvis der står børn og tripper ved siden af, så kan du give dem en portion og lægge den anden til side.
Det er også muligt at få vaffeljern med udskiftelige plader, så du også kan lave belgiske vafler og toast.
Non-stick er populært på panden, men også til vaffeljernet er det en god ide. Det er nemligt nemt at komme til at brænde vafler på og hvis det sker, så hænger de fast og går i stykker, når du åbner vaffeljernet. Non-stick overflader kan indeholde stoffer som Fluor, som mange gerne vil undgå. Derfor kan du se efter mærkningsordninger som PFC-fri og PFAS-fri, der ikke indeholder disse stoffer.
Hvad er bedst: Sprøde, knasende vafler eller bløde, tykke vafler? Det er et spørgsmål der kan få sindet i kog hos vaffelelskere i Norden! Nej, så vigtigt er det nok ikke, men det er jo rigtigt at sprøde og bløde vafler er to helt forskellige madoplevelser.
Når vi taler sprøde vafler, taler vi stadig almindelige vafler, ikke belgiske vafler. Knasende, luftige, sprøde vafler, med syltetøj eller is. Perfekt til en sommerdag! Bløde vafler er de vafler mange i Norge forbinder med hyttetur og picnic i det fri. “Myke vafler”, kalder de dem i Norge.
Da jeg var barn lavede min mor altid en stabel vafler, som hun gemte i et viskestykke, så de holdt på varmen og blev dejlig bløde og tykke – mums!. De bløde vafler kan desuden gemmes i køleskabet og spises fint kolde næste dag.
Der er forskellige opskrifter på vafler, nogen er mere velegnede til at være bløde, andre er mere velegnede til at være sprøde. Men også opbevaring og stegetid er vigtig.
Det gode gamle vaffeljern i støbejern er ikke så udbredt længere. Da jeg var barn, stod min mor i sommerhuset og lavede vafler med et tungt, sort vaffeljern, som hun dygtigt svingede og vendte til perfektion. Og de vafler husker jeg stadig som de bedste vafler!
Der er ingen tvivl om at et gammeldags vaffeljern er en større opgave at mestre, der helt sikkert ikke egner sig til en travl hverdag. Men måske er det netop derfor det du skal have?
Et gammeldags vaffeljern er ikke bare nostalgi, det er ifølge vaffelkendere også den bedste måde at lave vafler på. Det skyldes at støbejern holder varmen bedre end noget som helst andet vaffeljern. Varmen bliver jævnt fordelt over hele vaffeljernet og temperaturen er stabil. Desuden kommer dejen ud i alle kanter og hjørner, fordi du kan dreje vaffeljernet, så dejen løber der hen du vil. Det kan du ikke med et vaffeljern der står på et bord. Giv dig i kast med det, hvis du tør!
Det moderne vaffeljern er et lille vaffeljern, der mest minder om en toaster i udseende. Du hælder dejen på vaffeljernets bund og lukker låget på og så syder og bobler det og et par minutter senere har du lækre vafler klar.
Det er super nemt at lave vafler på et moderne vaffeljern, noget der måske især er populært hos børnefamilier. Her kan du hurtigt lave en portion vafler til børnene og de lidt større børn kan selv lave dej og stege vaflerne, uden risiko for de helt store skandaler.
Der findes flere slags vaffeljern, hvor det vigtigste er om du vil have et enkelt eller dobbelt. Med et enkelt laver du en portion hjerter, typisk 5 vafler og med et dobbelt vaffeljern kan du lave det dobbelte.
De fleste vælger dobbelt vaffeljern, for hvorfor ikke? Det er jo bare nemmere.
Et enkelt vaffeljern fylder selvfølgelig mindre og hvis det ikke bruges så ofte, er det måske ikke nødvendigt med et dobbelt.
Det nyeste indenfor vaffelbagning er vaffeljern, hvor man kan skifte pladerne, så du både kan lave almindelige vafler, belgiske vafler og måske endda toast. Det fungerer simpelthen ved at du kan skifte pladen ud med et snuptag.
Skal du lave vafler, belgiske vafler eller toast, kan du bare skifte pladen, uden at skulle bakse med tre forskellige maskiner. Det stiller større krav til vaffeljernet, der netop skal have den rigtige form og mønster på pladerne.
Det nyeste indenfor vaffelbagning er vaffeljern, hvor man kan skifte pladerne, så du både kan lave almindelige vafler, belgiske vafler og måske endda toast. Det fungerer simpelthen ved at du kan skifte pladen ud med et snuptag. Skal du lave vafler, belgiske vafler eller toast, kan du bare skifte pladen, uden at skulle bakse med tre forskellige maskiner.
Belgiske vafler er en sikker favorit om sommeren med is på toppen, det er bare lækkert og for mange en fast del af en strøgtur. Et vaffeljern til belgiske vafler er lidt anderledes end et vaffeljern til andre typer vafler. Dejen er tykkere og skal derfor bages længere tid.
Belgiske vafler er kendt ved at være tykke og have de dybe furer, der netop gør det muligt at komme is, chokolade og andre gode ting på, uden det hele løber ud.
Det er toppen af turen, når man kan nyde et par vafler over bålet. Et vaffeljern til et bål er et gammeldags vaffeljern i støbejern, men med ekstra lang håndtag, så du nemt kan vippe det ind og ud af ilden.
Bubble waffles, eller bubble vafler, er en populær type vafler, der især spises med is. Det er et alternativ til kræmmerhus og kommer oprindeligt fra Asien, hvor det er super populært.
Det kræver et særligt vaffeljern at lave disse vafler, men nogle almindelige vaffeljern har mulighed for at udskifte pladerne, så du ikke behøver at købe et vaffeljern alene til disse vafler.
Guide til køb af juicemaskine og slowjuicer Med en juicemaskine kan du lave friskpressede, lækre juicer, derhjemme. Start dagen med et glas nypresset appelsinjuice eller
Find det perfekte vaffeljern Lav lækre, sprøde vafler derhjemme med disse testvindende vaffeljern fra Wilfa, OBH og Åviken. Vi har set på tests fra Danmark,
Hvor meget koster en espressomaskine? Espressomaskiner findes i mange former og størrelser med alle mulige ekstra funktioner. Her på siden har vi samlet en lang
Guide til køb af espressomaskine Du har besluttet at du vil starte morgenen, eller nyde eftermiddagen, med en lækker kop espressokaffe, men hvad gør du
Vejen til den perfekte espresso Lav perfekt cremet espressokaffe, cappucino og andre lækre drikke derhjemme. Med en espressomaskine åbner en verden af kaffe sig